ua en ru

В результаті авіаудару коаліції в Сирії були вбиті десятки мирних жителів

В результаті авіаудару коаліції в Сирії були вбиті десятки мирних жителів Фото: вибух у Сирії (webscreenshot youtube/SMO Syria)

Щонайменше 42 в'язня ІДІЛ були вбиті в Сирії

В результаті авіаудару очолюваної Сполученими Штатами Америки (США) коаліції були вбиті щонайменше 42 мирних жителя. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на інформацію Сирійської моніторингової комісії з прав людини.

"Десятки людей були вбиті в результаті удару з повітря, який був проведений коаліцією під керівництвом США з в'язниці бойовиків терористичної організації "Ісламської держави" у східній Сирії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, авіаудар стався в понеділок на світанку, вдаривши по будівлі в місті Аль-Малайден, яка використовувалась як тюрма. Відзначається, що щонайменше 42 людини були вбиті, ідентифіковані як в'язні бойовиків ІДІЛ.

У свою чергу, представник коаліції під керівництвом США полковник Райан Діллон пообіцяв розглянути заяву спостерігачів.

"Якщо ми несемо відповідальність за будь-які жертви серед цивільного населення, ми визнаємо це", - заявив він, додавши, що звіти спостерігачів були перебільшені.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті ударів з повітря коаліції на чолі з Саудівською Аравією загинули 9 мирних жителів Ємену.