ua en ru

В результаті атаки бойовиків "Талібан" на КПП в Афганістані загинули 13 військових

В результаті атаки бойовиків "Талібан" на КПП в Афганістані загинули 13 військових Ілюстративне фото (Paula Bronstein/Getty Images)

Талліби напали на КПП у північній провінції Кундуз

В Афганістані, в результаті нападу бойовиків руху "Талібан" на контрольно-пропускний пункт в північній провінції Кундуз, загинули щонайменше 13 людей. Про це передає AFP з посиланням на інформацію чиновника.

Повідомляється про 13 загиблих військових Сил безпеки Афганістану.

В результаті атаки бойовиків "Талібан" на КПП в Афганістані загинули 13 військових

Зазначимо, що в Афганістані останнім часом значно активізувався радикальний ісламістський рух "Талібан". Уряд в Кабулі і війська НАТО намагаються змусити талібів сісти за стіл переговорів.

Крім того, в Афганістані зросла активність терористичного угруповання "Ісламська держава", яке взяло на себе відповідальність за низку терактів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на півночі Афганістану бойовики руху "Талібан" захопили один із районів провінції Джаузджан. Про кількість жертв під час боїв не повідомляється.

9 серпня бойовики угрупування "Талібан" зупинили три автобуси на дорозі біля району Хан-Абад на півночі Афганістану і захопили понад 170 пасажирів у заручники.

За даними місцевої поліції, пасажири були з провінції Бадахшан і Тахар, вони прямували в столицю Кабул. На момент дтп в автобусі перебувало близько 170 чоловік. За попередніми даними, пасажирів відвезли в село Нікпе.

7 вересня міністр оборони Сполучених Штатів Джеймс Маттіс прибув в Афганістан з неоголошеним візитом, де планує зустрітися з президентом країни.

Відомо, що Мэттис має намір провести зустріч з генералом Скоттом Міллером, який нещодавно взяв на себе командування місією НАТО в Афганістані.