ua en ru

Резолюція ПАРЄ щодо закону про освіту відображає лише позицію Угорщини та Румунії, - МОН

Резолюція ПАРЄ щодо закону про освіту відображає лише позицію Угорщини та Румунії, - МОН Фото: Ганна Новосад (facebook.com kmbs.ua)

У МОН заявили, що ПАРЄ не врахувала аргументи України

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) прийняттям 12 жовтня резолюції щодо українського закону "Про освіту" показала свою нездатність на збалансовану позицію, оскільки аргументи української сторони не були прийняті до уваги. Про це заявила начальник управління міжнародного співробітництва Міністерства освіти і науки України Ганна Новосад телеканалу "112"

"Позиція МОН наступна. Стурбованість ПАРЄ може викликати нашу стурбованість у відповідь, тому що Рада Європи показав, що вони в цьому питанні не здатні на збалансовану позицію, яка б враховувала аргументи української сторони. Той текст резолюції, який прийнятий, він відображає лише позицію Угорщини та Румунії. Аргументи української сторони до уваги прийняті не були. Станом на вчора нашій увазі був представлений зовсім інший драфт (проект, - ред.) резолюції, яку поставив доповідач-естонець Андрес Херкель. Але сьогодні проголосували зовсім інший текст доповіді, який викинув всі ті речі, які стосувалися імплементації закону", - заявила вона.

За словами Експертів, Україна розраховує, що Венеціанська комісія на відміну від ПАРЄ все-таки надасть свій незалежний експертний висновок, додавши, що експертний висновок очікується до кінця 2017 року або на початку 2018.

Нагадаємо, раніше ПАРЄ проголосувала за резолюцію освітньої реформи України. Про це йдеться в повідомленні на сайті ПАРЄ. Так, резолюцію підтримали 82 делегати ПАРЄ, 11 висловилися проти, а 17 утрималися.

зокрема, проти резолюції висловилися переважно представники України: віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи Георгій Логвинський і делегати ПАРЄ Констатнин Вусів, Сергій Соболєв, Володимир Ар'єв, Ірина Геращенко, Леонід Ємець, Олена Сотник, Віктор Вовк, Владислав Голуб. Разом з тим, уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв резолюцію підтримав.