ua en ru

Резніков про вступ України до НАТО: коли станемо рівними партнерами

Резніков про вступ України до НАТО: коли станемо рівними партнерами Фото: міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков (president.gov.ua)

Україна вступить до НАТО, коли буде рівним партнером з Альянсом. Досвід української армії в протистоянні Росії може бути корисний НАТО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на слова віце-прем'єра з питань реінтеграції окупованих територій Олексія Рєзнікова в ефірі каналу "Україна 24".

Він нагадав, що НАТО - не тільки військова організація. Альянс налаштований на демократичні відносини і на економічний розвиток.

"Ми про це часто забуваємо. Ми говоримо, шукаймо співпраці в питаннях гуманітарного розмінування, перебудови наших ветеранів - 400 тисяч ветеранів пройшли через цю війну", - заявив він.

Резніков закликав розвивати інфраструктуру Донецької та Луганської областей.

"Давайте не забувати, що дві третини окупованих територій вже деокуповані, близько 200 населених пунктів у Донецькій і Луганській областях. Ми кажемо, що нам потрібна ваша допомога. Але ми самі розуміємо, що реформи потрібні нам, не вам", - сказав віце-прем'єр.