ua en ru

Резніков пояснив спокійну реакцію Києва на інформацію про загрозу вторгнення Росії

Резніков пояснив спокійну реакцію Києва на інформацію про загрозу вторгнення Росії Фото: Міністр оборони України Олексій Резніков (facebook.com/reznikovoleksii)

Відносно спокійна реакція офіційного Києва на загрозу повномасштабного російського вторгнення була викликана тим, що агресія Кремля триває вже вісім років. Тим не менш, в Україні згодні зі стурбованістю Заходу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на статтю Міністра оборони Олексія Рєзнікова в Atlantic Council "Майбутнє Європи буде вирішуватися в Україні".

Як зазначив Резніков, його призначення міністром оборони України на початку листопада збіглося з хвилею зростаючої міжнародної заклопотаності з приводу останнього нарощування російської військової потужності вздовж українського кордону. "Така концентрація військ і бронетехніки відповідає підготовці до великомасштабного вторгнення в Україну в найближчі місяці", - повідомив він.

За його словами, коли міжнародне співтовариство почало бити тривогу у зв'язку із загрозливою військовою активністю Росії, було відзначено, що Україна, схоже, реагувала набагато спокійніше, ніж багато хто в столицях США або європейських країн. "Це було абсолютно точне спостереження", - написав міністр.

Разом з тим реакція України не вказує на розбіжності з приводу характеру небезпеки, що виходить від російських військ поблизу кордону. "Навпаки, ми повністю згодні з нашими західними партнерами", - зазначив він і додав, що у нього була можливість підтвердити це на особистих зустрічах з колегами, включаючи Державного секретаря Великобританії Бена Уоллеса і міністра оборони США Ллойда Остіна.

"Порівняно спокійна відповідь України на цю останню загрозу з боку Росії відображає довгостроковий характер триваючого конфлікту між нашими двома країнами. Минуло майже вісім років відтоді, як Росія вперше напала на Україну. Відтоді російська агресія не припинилася і стала частиною повсякденного життя", - констатував міністр.

За його словами, в Україні стали байдужими до безперервного потоку кремлівської дезінформації і звикли до спроб російського керівництва заперечувати право України на існування. "Щоб нас шокувати, потрібно щось більше, ніж чергове нарощування російської військової потужності", - додав він.