ua en ru

Вторгнення Росії викличе до 5 млн українських біженців до Європи, - Резніков

Вторгнення Росії викличе до 5 млн українських біженців до Європи, - Резніков Фото: Міністр оборони України Олексій Резніков (facebook.com/reznikovoleksii)

Велика війна в Україні ввергне всю Європу в кризу. Але російське вторгнення можна зупинити завдяки сильній позиції і готовності протистояти агресії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на статтю міністра оборони Олексія Рєзнікова в Atlantic Council "Майбутнє Європи буде вирішуватися в Україні".

"Раптова поява від трьох до п'яти мільйонів українських біженців, які рятуються від російського вторгнення, буде лише однією з багатьох серйозних проблем, з якими стикається європейське суспільство", - зазначив він.

Крім того, повідомив Резніков, ЄС сильно залежить від імпорту продуктів харчування, включаючи зерно. "Велика війна серйозно підірве і, можливо, повністю припинить імпорт багатьох товарів як з України, так і з Росії, створюючи цілий ряд проблем з продовольчою безпекою для всього континенту", - додав міністр.

Крім того, зазначив Резніков, напад Росії також означав би остаточний кінець заснованому на правилах міжнародному порядку, "відкривши двері в нову еру глобальної нестабільності, яка поставила б під загрозу десятиліття безпрецедентного миру на більшій частині Європи".

За його словами, єдиний реальний спосіб впоратися з Кремлем - продемонструвати готовність протистояти російській агресії.

"Ми повинні переконати Москву в тому, що ціна нового наступу занадто висока, щоб про неї думати. Ця ціна буде мати чисто військовий характер і мати форму негативних політичних, економічних і соціальних наслідків", - додав він.