ua en ru

Резніченко: Дніпропетровська обл. готова ділитися інноваційним досвідом з усією країною

Дніпропетровська область готова ділитися інноваційним досвідом з усією країною. Про це заявив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) Валентин Резніченко.

"Ми працюємо за принципом: є необхідність, знаходимо можливість. Визначаємо актуальні питання і вирішуємо їх. Сьогодні ми маємо величезний досвід в реалізації інноваційних проектів і готові ділитися ним з усією країною", - зазначає Резніченко.

За його словами, Президент поставив завдання створити у всіх регіонах України центри допомоги учасникам АТО і перейти на електронні адмінпослуги і держзакупівлі, а для Дніпропетровської області цей шлях пройдено.

Зазначається, що центр допомоги учасникам АТО працює 3 місяці. Допомогу у ньому вже отримали 1,5 тисячі демобілізованих та їх сімей. За словами Резніченка, щоб хлопцям, які живуть у віддалених куточках області, не доводилося їхати в Дніпропетровськ, у всіх 22 районах області відкриті представництва центру.

Субсидію, виплату при народженні дитини, реєстрацію авто з пробігом в МРЕВ, довідку про доходи тощо, 50 адмінпослуг у Дніпропетровській області можна отримати онлайн.

"В цивілізованому світі люди замовляють довідки, оформляють паспорти і навіть голосують вдома в режимі онлайн. Ми йдемо по цьому шляху. І вже полегшили життя підприємцям, молодим батькам, пенсіонерам та іншим жителям Дніпропетровщини", - зазначив Резніченко.

Крім цього, за даними ОДА, 250 структурних підрозділів адміністрації вже працюють в системі електронних торгів Prozorro.

"У процесі стикалися з чиновниками, які з недовірою ставилися до системи, однак знаходили підхід до кожного, переконували і ламали бар'єри в свідомості людей. Перехід на електронні закупівлі ProZorro проходить набагато швидше, ніж очікували. Дніпропетровська ОДА та підпорядковані їй структури в електронному форматі вже запустили понад 200 торгів", - розповідає глава регіону.

Крім зазначених проектів, центр допомоги учасникам АТО запустив ряд програм, спрямованих на соціальну адаптацію бійців. Днями для них стартували безкоштовні курси англійської. Вже приєдналися 60 демобілізованих, набір в групи триває. Півтора місяця йдуть IT-курси. В комп'ютерні тонкощі занурилися 24 воїна і вже набирають нові групи. У перспективі - запуск таких курсів в Кривому Розі. Готується проект ІТ-навчання в режимі онлайн. Ще одне нововведення - гаряча лінія психологічної підтримки бійців АТО. На її рахунку понад 500 консультацій і кілька врятованих життів.

У найближчій перспективі планується запуск ще 60 електронних послуг: реєстрація і зняття з реєстрації місця проживання, отримання ідентифікаційного номера в податковій, реєстрація у МРЕВ нових автомобілів, факс зміну водійських прав. В електронну форму до кінця року Дніпропетровська область планує перевести 80% всіх державних послуг.