ua en ru

У резиденції Джонсона встановили годинник зі зворотним відліком до дня Brexit

У резиденції Джонсона встановили годинник зі зворотним відліком до дня Brexit Фото: Борис Джонсон (Jack Taylor/Getty Images)

Аналогічний годинни з'явився також у штаб-квартирі торі

У резиденції прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона з'явився годинник зі зворотним відліком до дати виходу Британії з Євросоюзу (Brexit). Про це передає РБК-Україна з посиланням на газету Daily Mirror.

Також аналогічний механізм встановлений в офісі правлячої Консервативної партії - штаб-квартирі торі. Годинник відраховує секунди і хвилини до 23:00 31 жовтня за британським часом. За середньоєвропейським часом Brexit відбудеться опівночі 1 листопада.

Годинник відраховує хід часу в чотирьох показниках: у лівій частині електронного циферблату розташоване "віконце" для демонстрації залишився числа днів. Трохи правіше розташовані три інших "вікна", в яких відбувається зміна годин, хвилин і секунд.

У резиденції Джонсона встановили годинник зі зворотним відліком до дня Brexit

Нагадаємо, в кінці липня стало відомо, що глава уряду Великобританії Борис Джонсон для того, щоб підготувати країну до "жорсткого" Brexit, запускає найбільшу урядову рекламну кампанію з часів Другої світової війни. Частина попередніх заходів передбачає до 100 мільйонів фунтів стерлінгів.

Перед цим Джонсон заявляв, що є всі шанси укласти нову угоду щодо Brexit з Європейським союзом. Він також говорив, що хоче укласти "грандіозну нову торговельну угоду".