ua en ru

Режим тиші в зоні АТО дотримується тільки в районі Донецького аеропорту

Режим тиші в зоні АТО дотримується тільки в районі Донецького аеропорту Фото: спікер АП з питань АТО Олександр Мотузяник

Бойовики продовжують використовувати заборонене Мінськом озброєння

Бойовики продовжують систематично порушувати режим тиші в зоні проведення антитерористичної операції. Про це на брифінгу заявив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, режим тиші в зоні АТО дотримується тільки в районі Донецького аеропорту.

Мотузяник розповів, що вчора, 12 вересня, бойовики стріляли в Попаснянському районі. Окупанти вперше за довгий час використовували на цій ділянці заборонені мінськими угодами 82-мм міномети.

Крім того, в Луганському та Авдіївській промзоні відбулися потужні мінометні обстріли з боку бойовиків. В Зайцевомутерористи стріляли протягом 2,5 годин.

На Маріупольському напрямку бойовики також застосували міномети - в районі Красногорівки. Крім того, по позиціях сил АТО було випущено 45 артилерійських снарядів.

На Луганському напрямку зафіксовано 9 ворожих обстрілів, а також один бій.

Нагадаємо, в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 12 вересня 2016 року, в результаті бойових дій загинули троє українських військовослужбовців, ще 15 отримали поранення.