ua en ru

Режиму припинення вогню на Донбасі дотримуються обидві сторони, - контактна група

Режиму припинення вогню на Донбасі дотримуються обидві сторони, - контактна група Фото: сили АТО на Донбасі

Факт дотримання перемир'я підтвердили в ОБСЄ

Сьогодні, 1 вересня, режиму припинення вогню на Донбасі дотримуються обидві сторони конфлікту. Про це повідомила у своєму Facebook прес-секретар представника України на переговорах Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Всі учасники онлайн-зустрічі підтвердили: обидві сторони повністю дотримуються режиму припинення вогню. Зокрема, цей факт засвідчив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг, а також офіцери зі Спільного центру з контролю і координації", - повідомила Оліфер.

Завершилась видеоконференция Трехсторонней контактной группы с участием представителей отдельных районов Донецкой и Луга...

Posted by Dariia Olifer on 1 сентября 2015 г.

Нагадаємо, раніше тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі домовилася про припинення вогню з 1 вересня.

"Група вважає необхідним з початком навчального року забезпечити стійке припинення вогню на лінії зіткнення на період першого тижня в школі", - сказав спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдик.

Він також додав, що сторони обміняються інформацією про розташування навчальних закладів поблизу лінії зіткнення. За його словами, 1 вересня ОБСЄ перевірить, як виконуються домовленості про припинення вогню.