ua en ru

Рейтинги Німеччини будуть падати вже найближчим часом, - експерт

Урядові рейтинги Німеччини можуть бути знижені протягом найближчих трьох місяців як через "слабкі фінансові основи" всередині країни так і через ситуацію в єврозоні, повідомив керуючий Aberdeen Asset Management Plc Ентоні Майкл, пише Washington Post посилаючись на агентство Bloomberg.
Індекс довіри німецьких підприємців до економіки країни на сьогоднішній день знаходиться на найнижчому рівні більш ніж за рік - 108,7 пункту в серпні поточного року порівняно з 112,9 минулого місяця.
Також Майкл прогнозує зниження рейтингів Італії чи Франції до кінця цьогороку.
Крім того, Ентоні Майкл не виключає подальшого зниження суверенних рейтингів Японії: "пониження рейтингу Японії від Moody 's не дивно, враховуючи фінансове становище країни і швидше за все воно буде продовжуватися, додаючи клопот інвесторам з приводу стану суверенних фінансів розвинених країн світу", додав він.
Нагадаємо, на початку серпня агентство Standard & Poors вперше в історії знизило суверенний кредитний рейтинг США до рівня "АА +" з "ААА".

Також Moody's 24 серпня знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Японії на одну ступінь с "Aa2" до "Aa3" зі стабільним прогнозом.