ua en ru

Рейтинг Зеленського впав нижче 30%

Рейтинг Зеленського впав нижче 30% Фото: Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Підтримка президента поступово падає

Якби вибори президента України відбулися на початку вересня 2020 року, то за Володимира Зеленського проголосували б 29% громадян (серед тих, хто буде брати участь і визначився з вибором). Півтора місяця тому його президентський рейтинг становив трохи більше 30%.

Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Рейтинг Зеленського впав нижче 30%

Крім того, за Юрія Бойка планують голосувати 15,5% респондентів, за Петра Порошенка - 14%, за Юлію Тимошенко - 9,3%, Ігоря Смешка - 6,4%, Олега Ляшка, Сергія Притулу, і Володимира Гройсмана - по 3,6%. Рейтинг інших кандидатів - нижче 3%. Тих, хто не визначився - близько 14%.

Рейтинг Зеленського впав нижче 30%

Опитування проведено Соціологічною групою "Рейтинг" 3-6 вересня 2020 року серед 2000 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності з довірчою ймовірністю 0,95: не більше 2,2%.

Нагадаємо, за даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", в середині липня за Володимира Зеленського проголосували б 30,2% громадян (серед тих, хто буде брати участь і визначився з вибором).

Зазначимо, три місяці тому, за даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", президентський рейтинг Зеленського становив майже 40%.