ua en ru

Рейтинг Путіна і рейтинг "Єдиної Росії" - це різні речі, - прес-секретар прем'єр-міністра РФ

Рейтинг "Єдиної Росії" і рейтинг прем'єр-міністра Росії Володимир Путіна - це різні речі. Таку думку в інтерв'ю BBC висловив прес-секретар прем'єр-міністра РФ Дмитро Песков.
"Путін ніколи не був пов'язаний безпосередньо з партією, тому він розглядався як незалежний політик, а не як член партії. Тому це дві різні речі, але, безумовно, люди чекають оновлення", - додав Пtсків. Він виразив упевненість, що у прем'єра досить сил для поліпшення положення справ в країні і що він як і раніше користується значною підтримкою населення.
В той же час прес-секретар Путіна відзначив, що "Єдина Росія" отримала перемогу на цих виборах, хоча і погіршила свій результат в порівнянні з 2007 р. "Не дивлячись на деяке зменшення показників за результатами голосування, у виборах перемогла партія, яка зуміла впродовж значного часу залишатися правлячою", - сказав Песков, підкресливши, що "Єдина Росія" залишилася популярною навіть в умовах економічної кризи.
Пісків додав, що результати виборів в Державну думу свідчать про те, що громадяни Росії чекають оновлення і від "Єдиної Росії", і від Володимира Путіна. "Вочевидь, що і партії необхідно буде пройти період оновлення, і Путіну як кандидатові в президенти на наступний президентський термін в цій країні потрібно буде донести нові ідеї, пропозиції, утворити нові союзи", - сказав він.

За підсумками обробки 96% протоколів виборчих комісій в РФ на виборах в Державну думу "Єдина Росія" набрала 49,54% голосів виборців. За КПРФ проголосувало 19,16% прийшли на вибори виборців, "Справедлива Росія" набрала 13,22%, ЛДПР - 11,66%. Ці партії проходять до Держдуми.Як відзначає ЦВК, за попередніми даними, "Єдина Росія" може отримати в Держдумі 238 депутатських мандатів, КПРФ - 92, "Справедлива Росія" - 64 і ЛДПР - 56 місць.