ua en ru

Рейд польський байкерів-друзів Путіна відвідав Биківню і рушив до РФ

Рейд польський байкерів-друзів Путіна відвідав Биківню і рушив до РФ Фото: учасники Катинського рейду

Перед цим вони побували в місцях волинської трагедії

Після кількаденної подорожі з Варшави і відвідин польських місць пам’яті на Заході України, учасники 16 Міжнародного катинського рейду побували у Биківні, під Києвом. Про це повідомляє Польське радіо.

Зазначено, що мотоциклісти затрималися біля найбільшого в Україні кладовища жертв комунізму, де знаходиться Польський воєнний цвинтар і спочивають військові з так званого катинського списку.

"Катинський рейд їде з місією будити пам’ять і водночас поширювати карту історичних місць, до яких не потрапляють навіть державні установи. Ми хочемо берегти їх від знищення і забуття", - сказав капелан Катинського рейду, священик Даріуш Станьчик.


Він повідомив, що учасники рейду, в якому нині їдуть 54 особи, подолали майже 2,5 тисячі кілометрів. Мотоциклісти, зокрема, побували в Порицьку на Волині, де у липні 1943 року відбулась волинська трагедія, у Львові, Теребовлі, Язловці, Кам’янці Подольському, Барі, Хмільнику і Вінниці.

Повідомляється, що в місцях, які відвідують мотоциклісти, вони зустрічаються з місцевими поляками і надають їм допомогу.

Очікується, що з Биківні, де мандрівники поклали квіти і запалили лампадки на Польському воєнному цвинтарі, Катинський рейд вирушив у двотижневу подорож до Росії. Попереду, зокрема, Козєльськ, Мєдноє та Осташків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що група польських байкерів, які підтримують російських мотоклуб "Нічні вовки", вирушила з Варшави в Україну.