ua en ru

Революція гідності в Україні досі триває, - МЗС Польщі

Революція гідності в Україні досі триває, - МЗС Польщі Фото: прапори України і Польщі (voladm.gov.ua)

Україна і Польща підвели підсумки відносини обох держав

Українці продовжують гинути і боротися за право на самостійний вибір власного шляху внутрішнього і міжнародного розвитку. Про це під час дебатів, які завершилися у середу, 14 березня, на XI Форумі Європа-Україна, заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький, передає Польське Радіо.

Зокрема, віце-міністр закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький заявив, що Революція гідності в Україні досі триває. Крім того, він нагадав, що українці продовжують гинути і боротися за право на самостійний вибір власного шляху внутрішнього і міжнародного розвитку. На його думку, очевидним є те, що цей процес підтримує Польща.

У свою чергу віце-міністр закордонних справ України Василь Боднар під час дискусії на завершення форуму підтвердив, що відносини між Польщею і Україною постійно розвиваються. Він зазначив, що обидві країни мають спільні проблеми, над вирішенням яких вони працюють.

Також Боднар додав, що ці проблеми ускладнюють "погані сторони". Віце-глава МЗС України згадав про вибух на Меморіалі львівських орлят. На його думку, це вказує на те, що війна з сходу поширилася на територію всієї України.

XI Форум Європа-Україна в Ясьонці неподалік Ряшів завершився церемонією вручення нагород конкурсу "Startup Session" для молодих, технологічних фірм. У цьому році лауреатами стали польські компанії ASPAE і WiseGlass.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 14 березня, в Ясєнці, недалеко від польського міста Жешува проходив другий і останній день XI Форуму Європа-Україна. Під час форуму, політики, підприємці та експерти говорили передусім про торгівлі, інфраструктури, безпеки і енергетиці.