ua en ru

Ревізія Держрезерву виявила порушень на 28 млн гривень

Ревізія Держрезерву виявила порушень на 28 млн гривень Фото: ревізія в системі Держрезерву України

Про це сьогодні повідомила Державна аудиторська служба України

Фахівці Державної аудиторської служби України під час ревізій у системі Держагентства резерву України (Держрезерв) виявили порушень на суму майже 28 мільйонів гривень. Про це повідомили сьогодні у прес-службі Держаудитслужби.

Як зазначається, аудитори перевірили фінансово-господарську діяльність 26 підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Держрезерву в період з 1 травня 2013 року до 1 вересня 2015.


Також під час зазначених контрольних заходів проведено 608 зустрічних звірок на підприємствах-хранителів для перевірки стану збереження та дотримання належних умов зберігання цінностей державного та мобілізаційного резерву.

Так, порушення, що призвели до недоотримання доходів на суму 13,6 млн гривень, виявлено на 15 підприємствах. За інформацією Дерзжаудитслужби, йдеться про реалізацію цінностей мобілізаційного резерву за заниженою вартістю, непроведення позовної роботи, заниженняі розміру орендної плати та ін.

"Незаконні витрати державних коштів на суму 6,2 млн грн допущено на 23 підприємствах Держрезерву (незаконне відчуження майна, придбання автотранспорту, оплата завищеної вартості робіт і нестачі)", - йдеться в повідомленні.

Водночас цінності мобілізаційного резерву, які були самовільно використані хранителями або вкрадені в попередні роки, до цих пір враховуються в бухгалтерському обліку Держрезерву. Загальна їхня вартість становить понад 381 млн гривень.

Своєю чергою, Держаудитслужба розглядає зараз питання про проведення аудитів у системі Держрезерву - для визначення першопричин допущених порушень і надання дієвих пропозицій уряду щодо вирішення виниклих проблем.

Нагадаємо, у травні СБУ затримала підозрюваного у крадіжці 530 млн гривень із Держрезерву заступника директора одного із харчових підприємств, який протягом 6 років переховувався в одній з країн Південної Америки.