ua en ru

СБУ затримала підозрюваного в крадіжці 530 млн гривень з Держрезерву

СБУ затримала підозрюваного в крадіжці 530 млн гривень з Держрезерву Фото: СБУ затримала підозрюваного в крадіжці 530 млн гривень

Затриманий протягом 6 років переховувався в одній з країн Південної Америки

СБУ затримала підозрюваного в крадіжці 530 млн гривень із Держрезерву в аеропорту "Бориспіль", ним виявився заступник директора одного з харчових підприємств. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Повідомлення прес-служби СБУ про затримання

Фото: Повідомлення прес-служби СБУ

Обставини затримання бізнесмена

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прикордонниками затримали в пункті пропуску міжнародного аеропорту "Бориспіль" заступника директора одного з харчових підприємств, який переховувався від українського правосуддя

"Менеджер підозрюється у привласненні протягом 2008-2010 років майже 530 мільйонів гривень Державного агентства резерву України. Під час перевірки правоохоронці виявили зловживання при поповненні запасів резерву продуктами харчування. Було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України. Для уникнення відповідальності бізнесмен виїхав за межі України і шість років переховувався в одній з країн Південної Америки", - йдеться в повідомленні.


Суд обрав заступнику директора запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або внесення застави у розмірі 50 мільйонів гривень.

Триває досудове розслідування за фактом крадіжки 530 млн гривень з Держрезерву.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ завершила розслідування кримінального провадження щодо колишнього керівництва Державної організації "Українське агентство з авторських і суміжних прав", які розтратили державні кошти в особливо великих розмірах.