ua en ru

Рева виступає за реформування Служби зайнятості

Рева виступає за реформування Служби зайнятості Фото: Андрій Рева

Служба зайнятості занадто централізована

Міністр соціальної політики Андрій Рева виступає за реформування Служби зайнятості. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

"Ми не вирішимо цю проблему, доки не реформуємо систему оплати праці загалом… І доки отримувати заробітну плату не стане вигідніше, ніж сидіти на соціалці – нічого не поміняється. Окрім того, необхідно докорінно реформувати Службу зайнятості. Із посередників, котрі існують на ринку праці між працівниками й роботодавцями, - цей орган найнеефективніший", - підкреслив Рева.

На його переконання, Служба зайнятості взагалі не повинна займатися пошуком роботи, вона має лише оформляти безробітних і передавати такі списки до приватних рекрутингових агентств. Ті будуть шукати їм роботу, а соціальні служби виплачуватимуть агентам за кожного працевлаштованого винагороду після проходження шукачем роботи випробувального терміну.

Крім того, на думку міністра, зараз Служба зайнятості занадто централізована - у своїй роботі вона не бере до уваги місцеві реалії.

Нагадаємо, в Україні (без урахування тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції) в серпні 2016 року рівень безробіття в порівнянні з попереднім місяцем знизився і склав 1,3%.