ua en ru

Reuters: бен Ладен заповів свої мільйони на джихад

Reuters: бен Ладен заповів свої мільйони на джихад Фото: Усама бен Ладен заповідав 29 млн доларів на фінансування всесвітнього джихаду

Йдеться про 29 млн доларів

Ватажок терористичної організації "Аль-Каїда" Усама бен Ладен заповів спрямувати значну частину своїх статків на фінансування всесвітнього джихаду. Про це йдеться у листі, який було захоплено під час операції зі знищення бен Ладена в Пакистані в 2011 році, передає Reuters.

"Я сподіваюся, що мої брати і сестри, а також тітки по материнській лінії виконають мою волю і витратять усі гроші, які я залишив у Судані, на джихад в ім'я Аллаха", - йдеться в листі.

Згідно з інформацією видання, йдеться про 29 млн доларів.

Нагадаємо, Усама бен Ладен був убитий 2 травня 2011 р. під час операції "Морських котиків" по захопленню вілли в місті Абботтабад (50 км від Ісламабаду), де глава "Аль-Каїди" переховувався. Смертельні поранення голови "Аль Каїди" Усамі бен Ладену завдав Роб О'Ніл, ветеран спецназу ВМС США "Морські котики".

Раніше повідомлялося, що "Аль-Каїда" розповсюдила повідомлення від сина Усами бін Ладена - Хамзи, який закликає здійснювати атаки на Великобританію та інші країни Заходу.