ua en ru

Син Усами бен Ладена закликав атакувати країни Заходу

Син Усами бен Ладена закликав атакувати країни Заходу Фото: Хамза бен Ладен

Хамза бен Ладен назвав серед мішеней Вашингтон, Лондон, Париж і Тель-Авів

"Аль-Каїда" розповсюдила повідомлення від сина Усами бін Ладена - Хамзи, який закликає здійснювати атаки на Великобританію та інші країни Заходу, передає The Telegraph.

У поширеному повідомленні чоловік, який називає себе Хамзою, закликає здійснювати напади на США та її союзників, зокрема він згадує Лондон, Вашингтон, Париж і Тель-Авів в якості мішеней для атак.

Аудіозапис була опублікована в Twitter представниками терористичної мережі. Це перше таке повідомлення від Хамзи бен Ладена, якого, як вважається, має бути 23 або 24 роки. Раніше він ніколи не виступав від імені "Аль-Каїди", однак його рекламували як майбутнього лідера терористичної організації. Передбачається, що Усама готував свого сина в якості наступника.

Як пише видання, молодший син бен Ладена Хамза брав участь у нападах в Пакистані і Афганістані вже в 2005 р.

Раніше вважалося, що Хамза був убитий в 2011 р. разом зі своїм батьком. Однак потім стало ясно, що був убитий інший син Усама бен Ладена. Місцезнаходження першого на даний момент невідомо.

Нагадаємо, Усама бен Ладен був убитий 2 травня 2011 р. під час операції "Морських котиків" по захопленню вілли в місті Абботтабад (50 км від Ісламабаду), де глава "Аль-Каїди" переховувався. Смертельні поранення голови "Аль Каїди" Усамі бен Ладену завдав Роб О'Ніл, ветеран спецназу вмс США "Морські котики".