ua en ru

Реструктуризація на умовах Яценюка і Яресько є злочином проти майбутнього країни, - Медведчук

Реструктуризація на умовах Арсенія Яценюка і Наталії Яресько є злочином проти майбутнього країни. Такої думки дотримується лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"17 вересня Верховна Рада прийняла пакет законопроектів, необхідних для реструктуризації державного та гарантованого державою боргу. Щоб парламентарії проголосували за відверто невигідні умови реструктуризації держборгу, Кабмін пустив у хід свій улюблений інструмент - шантаж і маніпуляції", - заявив політик.

Медведчук вважає, що таким чином реструктуризація держборгу на умовах, запропонованих комітетом кредиторів і спішно схвалених урядом Яценюка і ВР, загрожує Україні боргами на довгі роки.

"Після пікових падінь економіка завжди демонструє зростання. Я твердо впевнений, що команда професійних економістів, здатних на дієві реформи, здатна не лише зупинити падіння української економіки, але й забезпечити її стабільне зростання. Я не прихильник складання прогнозів, але можу нагадати, що в історії України вже був період, коли темпи зростання ВВП становили понад 12% (це було в 2004 році, тоді нашу економіку вважали найбільш перспективною на пострадянському просторі). Переконаний, що при грамотному управлінні країною економіка може і буде рости стрімкими темпами", - заявив він.

За його словами, якщо сьогодні вивести українську економіку з тіні, відновити торговельно-економічні зв'язки зі стратегічними партнерами в країнах СНД і ЄАЕС, відновити роботу промислових гігантів, в тому числі у високотехнологічних галузях, і створити умови для розвитку малого і середнього бізнесу, то ми отримаємо потужне зростання.

"Попит на новітні технології забезпечить розвиток науки, а модернізація промпідприємств підвищить конкурентоспроможність вітчизняної продукції на зовнішніх ринках. Тільки так, напружено працюючи над розвитком країни, можна забезпечити стабільне економічне зростання на багато років, домогтися справжньої незалежності і процвітання. Я вірю в український народ, у те, що він здатний забезпечити економічне зростання країни, і саме тому переконаний: реструктуризація на умовах Яценюка-Яресько, які підтримав парламент, - це злочин проти державності України, її економічного суверенітету, її майбутнього", - резюмував він.