ua en ru

Республіканців в палаті представників Конгресу США мають намір відхилити план Обами щодо боротьби з безробіттям

Республіканці в палаті представників Конгресу США мають намір відхилити законопроект Президента Барака Обами щодо створення нових робочих місць, підтримки малого бізнесу, розвитку інфраструктури та стимулювання економічного зростання, незважаючи на те, що Обама неодноразово закликав Конгрес схвалити його ініціативу. Про це повідомив лідер республіканської більшості в палаті представників Ерік Кантор, передає "Сіньхуа".

Раніше Президент заявив, що "готовий отримати на підпис у повному обсязі схвалений законопроект, завдяки якому мільйони американців знову будуть працевлаштовані". Проте партія республіканців відмовляється підтримувати деякі пункти законопроекту. Згідно з заявою Кантора, не варто сподіватися, що закон буде прийнятий в повному обсязі і без змін.

Нагадаємо, 8 вересня ц.р. глава Білого дому виступив з ініціативою про прийняття плану обсягом 447 млрд дол. за скорочення безробіття в США, яке на даний момент тримається на рівні 9,1%. Законопроект містить пропозиції щодо зниження податків для малого бізнесу і розвитку інфраструктури, а також підтримки соціального сектору.

Як не раз заявляв Обама, подібний закон не спричинить збільшення бюджетного дефіциту, однак заручитися підтримкою опозиції йому поки не вдається.