ua en ru

Республіканець Рік Перрі вирішив припинити свою виборчу кампанію

Губернатор Техасу республіканець Рік Перрі вирішив припинити свою виборчу кампанію, повідомляє CNN. Про відмову балотуватися в президенти США Перрі скоро ( 11 вечора за місцевим часом) офіційно оголосить на спеціальній конференції в Південній Кароліні, передає Reuters.
Пері прийняв рішення вийти з гонки напередодні третіх праймеріз, які відбудуться в суботу, 21 січня, в Південній Кароліні. Соціологічні опитування говорять про те, що популярність Перрі в цьому штаті є вкрай низькою, а тому штаб кандидата не сподівається вдихнути новий ковток повітря в не зовсім вдалу виборчу кампанію. Справа в тому, що раніше Перрі програв два перших праймеріз республіканської партії в Айові та Нью-Гемпширі.
Деякий час Перрі розглядалося експертами як головний кандидат від Республіканської партії в якості опонента чинному Президенту США Бараку Обамі, але потім швидко почав втрачати популярність. Багато в чому цьому посприяли його різкі заяви про імміграційної політики в США, а також негативні висловлювання про союзників США на міжнародній арені.
Напередодні Перрі заявив, що Туреччина - союзник США на міжнародній арені - управляє світовим тероризмом.
Нагадаємо, раніше колишній губернатор штату Юта республіканець Джон Хантсмен офіційно оголосив про припинення участі в кампанії за посаду президента США. При цьому він висловив підтримку Мітту Ромні.