ua en ru

Республіканець Ньют Гінгріч може оголосити про вихід з президентської гонки в США 2 травня

Республіканець Ньют Гінгріч має намір завершити свою участь у виборчій кампанії за пост Президента США, повідомляє CNN з посиланням на анонімне джерело в оточенні політика. Очікується, що відповідні заяву він зробить у м. Вашингтоні 2 травня ц.р.

Політологи очікують, що Гінгріч підтримає фаворита від республіканців Мітта Ромні. Як повідомив прес-секретар першого, обидва республіканці нещодавно мали телефонну розмову, в якій, як вважається, обговорили це питання.

Спостерігачі відзначають, що крок Гінгріча продиктований простою логікою: за підсумками виборів єдиного кандидата від Республіканської партії, він посідає останнє місце з 6% (878 голосів вибірників) народної підтримки. На першому місці знаходиться Ромні, його підтримали 9156 виборців або 63%. На другому - Рон Пол з 3462 голосами або 24%.

Нагадаємо, 25 квітня повідомлялося, що Мітт Ромні виграв праймеріз кандидата в Президенти США від Республіканської партії в 5 штатах північного сходу США. Він здобув впевнену перемогу в Нью-Йорку, Пенсільванії, Делавері, Коннектикуті і Род-Айленді.