ua en ru

Рішення влади Іллічівська про виділення ділянки акваторії госпорту має корупційну складову, - Ляпіна

Рішення Іллічівської міськради про передачу частини акваторії одного з найбільших в Україні державних морських торгових портів - "Іллічівського" в оренду приватній структурі має ознаки корупційної складової. Про це заявила журналістам заступник голови комітету Верховної ради з питань економічної політики Ксенія Ляпіна.

"Місцева влада часто приймає рішення про виділення земельних ділянок непрозоро, без конкурсу та з порушенням процедур. Не секрет, що часто такі рішення мають корупційну складову. Тому рішення про виділення ділянки в акваторії Іллічівського порту повинно бути скасовано. А дії тих, хто його прийняв повинна перевірити прокуратура", - вважає Ляпіна.

Як повідомлялося, в червні 2013 року Іллічівська міськрада вирішила передати частину акваторії Іллічівського морського торговельного порту" в оренду приватній структурі - ТОВ "Іллічівський зерновий порт" для розміщення, експлуатації та обслуговування об'єкта транспортної інфраструктури - вантажного пірса.

Керував цим процесом особисто нинішній мер Іллічівська, а донедавна член Партії регіонів Володимир Хмельнюк. Незважаючи на те, що право розпорядження акваторією державних портів належить Кабінету міністрів.

ДП "Іллічівський морський торговельний порт" - один з найбільших в Україні портів, що спеціалізується на перевалці генеральних, наливних, насипних і навалочних вантажів. Його потужності дозволяють щорічно перевалювати понад 32 млн тонн вантажів.