ua en ru

Рішення суду по Супрун очікується завтра, - Мін'юст

Рішення суду по Супрун очікується завтра, - Мін'юст Фото: Павло Петренко і Уляна Супрун (Віталій Носач, РБК-Україна)

Мін'юст очікує рішення, яке розблоковує роботу Міністерства охорони здоров'я

Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва за клопотанням Міністерства юстиції щодо Уляни Супрун очікується завтра. Про це на брифінгу повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ніхто не має право втручатися у роботу Міністерства охорони здоров'я. Сьогодні в суді я представив документи. Ми вимагаємо скасування ухвали та відновлення роботи міністерства. Суддя отримав більш ніж достатньо документів. Ми очікуємо рішення, яке розблоковує роботу Міністерства охорони здоров'я. Швидше за все, рішення буде завтра вранці", - сказав Петренко.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва сьогодні, 11 лютого, розглядає клопотання Міністерства юстиції України про скасування заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Заходи охорони біля суду і в самому суді посилені. Зал суду заповнений активістами та журналістами.

Зараз суд пішов у дорадчу кімнату. Інтереси Супрун представляє адвокат Анатолій Гасюк. Справу слухає суддя Сергій Каркашьян.

5 лютого 2019 року суд заборонив Уляні Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень Міністра охорони здоров'я України. У той же час, Уляні Супрун не було заборонено здійснювати повноваження, делеговані їй як заступнику міністра. Рішення було прийнято за підсумками розгляду позову нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.