ua en ru

Рішення про вибори до Київради має бути прийняте до кінця тижня, - голова профільного комітету ВР

Парламент повинен до кінця тижня прийняти рішення про призначення виборів до Київради, не порушуючи терміни, передбачені законодавством. Про це на засіданні погоджувальної ради заявив голова комітету Верховної Ради з питань місцевого самоврядування Давид Жванія, передає кореспондент РБК-Україна.

"До п'ятниці абсолютно спокійно ВР може розглядати цей проект постанови... У нас є зобов'язання провести поточні вибори до Київради у зв'язку з тим, що 26 числа (травня) закінчується повноваження Київради", - сказав Жванія.

За його словами, ситуація з проведенням виборів київського мера дещо інша, "тому що там все вийшло за рамки всіх порушень".

"Це політично правове рішення (про призначення дати виборів мера Києва) вже абсолютно ніякого відношення не має ні до якого закону, включаючи Конституцію, тому що всі нормативи порушені... І якщо є добра воля для проведення виборів (у Києві) у всіх політичних сил, присутніх у Верховній Раді... треба просто спокійно працювати", - сказав Жванія.

Крім того, він зазначив, що дата 2 червня для призначення виборів, як і голосування з даного питання у вівторок, "не є догмою, як про це заявляє опозиція".

У той же час Жванія підкреслив, що комітет вносить проект постанови, де датою проведення виборів в Київраду і мера Києва зафіксована 2 червня.

Читайте також: Опозиція вимагає звіту Президента, уряду та призначення виборів у Києві 2 червня