ua en ru

Рішення Єврокомісії за законом про арешт майна очікується до 17 листопада

Рішення Єврокомісії за законом про арешт майна очікується до 17 листопада Фото: голова фракції БПП Юрій Луценко

Луценко зазначив, що у Президента є 15 днів для того, щоб підписати відповідний законопроект

У фракції "Блок Петра Порошенка" чекають на рішення Європейської комісії щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань накладення арешту на майно з метою усунення корупційних ризиків при його застосуванні європейського законодавства до 17 листопада. Про це в коментарі журналістам повідомив голова фракції БПП Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вони (висновки до законопоекту 2540а на відповідність європейському законодавству - ред.) можуть з'явитися протягом тижня",- сказав Луценко.

Він нагадав, що у Президента є 15 днів для того, щоб підписати відповідний законопроект. У разі, коли ЄК висловить свої зауваження, парламент повторно розгляне їх.

"Закон передбачає можливість підписання головою ВРУ - ред.) і президентом - 15 днів. Протягом цього часу безумовно європейці дадуть нам своє бачення і, якщо будуть якісь радикальні відмінності з європейськими принципами, парламент безумовно через тиждень може повернутися до цієї роботи", - додав він.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада розширила поняття арешту майна у кримінальних виробництва. Відповідний проект закону №2540а "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань накладення арешту на майно з метою усунення корупційних ризиків при його застосуванні" у другому читанні підтримали 291 нардеп.