ua en ru

Рішення Олександра Тимошенко просити політичного притулку в Чехії було викликане загрозою репресій, - Євгенія Тимошенко

Крок чоловіка екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Олександра Тимошенко попросити політичного притулку в Чехії став необхідністю і був викликаний загрозою репресій, оскільки його викликали на допит у зв'язку з поновленням кримінальної справи довкола ЄЕСУ. Про це в інтерв'ю BBC повідомила донька екс-прем'єра Євгенія Тимошенко.

"Я знаю, що рішення мого батька попросити політичного притулку є, в першу чергу, необхідністю, до якої він вдався з метою врятуватися від репресій. Він також не хотів стати тим заручником, за допомогою котрого будуть здійснювати тиск на мою матір, як це було десять років тому у 2001 році, коли вся наша сім'я стала жертвою політичних репресій через опозиційну діяльність моєї матері. Сьогодні ж ці політичні заходи переслідування стали ще більш жорстокими, а ставлення до нас - ще цинічнішим. Ми переживаємо за життя моєї матері, адже воно опинилося під загрозою, коли її перевели до колонії. Мій батько мав стати наступним у списку тих, кого треба покарати. Отже, йому нічого більше не лишалося, і він зробив цей крок, розуміючи, що у Чехії, де поважаються права та свободи людей, він зможе висловити свій протест і почати роботу, спрямовану на звільнення моєї матері, у безпечніших умовах і в тій країні, що разом з усім світом не погоджується з вироком, який винесли моїй матері", - заявила Євгенія Тимошенко.

Також дочка екс-прем'єра додала, що має намір боротися за звільнення Юлії Тимошенко:
"Ми будемо звертатись із цим питанням і до всіх наших союзників у демократичному світі, будемо звертатись до вашої служби для розповсюдження інформації про те, що мою матір фізично знищують у колонії. Саме тому її перевезли до Харкова, аби прибрати її з центру подій, подалі від родини та людей, та мати змогу маніпулювати її здоров'ям".