ua en ru

Репатріація загиблих громадян України в Пакистані пройде до кінця поточного тижня, - МЗС

Міністерство закордонних справ (МЗС) України готує репатріацію тіл загиблих громадян України в Пакистані. Про це на брифінгу заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс., Передає кореспондент РБК-Україна.

"На виконання доручення Президента і прем'єра 23 червня було створено міжвідомчий оперативний штаб, який 24 числа провів засідання, а за сприяння посольства України в Пакистані було зроблено все, щоб труни з тілами загиблих громадян України були доставлені до Ісламабаду ще 23 червня. Зараз разом з пакистанською стороною закінчується підготовка юридичних формальностей з метою повернення тіл загиблих громадян в Україну", - заявив він.

Він також зазначив, що Україна жорстко засуджує тероризм "і вважає неприпустимим напад на українських туристів. МЗС України наполегливо рекомендує утриматися від відвідування Пакистану".

За його словами, репатріація тіл відбудеться до кінця тижня. Також МЗС України передав ноту пакистанській стороні щодо компенсацій сім'ям загиблих українців.

У ніч на 23 червня 2013 р. в Пакистані в районі гори Нанга-Парбат області Гілгіт-Балтистан була розстріляна група туристів. Загальна кількість убитих становить 11 осіб, у тому числі - п'ять громадян України.