ua en ru

Ремонтувати обладнання на окупованому Донбасі Vodafone не буде

Ремонтувати обладнання на окупованому Донбасі Vodafone не буде Фото: vodafone (flickr_com_vodafone_ukraine)

Чинне законодавство забороняє працювати на непідконтрольною території

Компанія "Vodafone-Україна" найближчим часом не буде ремонтувати своє обладнання на окупованій території Донецької області. Про це повідомила начальник відділу зв’язків з громадськістю компанії Вікторія Рубан, передає "Радіо свобода".

"Неможливо таке. Ми працюємо відповідно до українського законодавства. Ми працюємо за українськими ліцензіями, виданими нам Україною. Чинне законодавство нам забороняє працювати або вести будь-яку господарську або комерційну діяльність на непідконтрольній території", - сказала Рубан.

Також речниця наголосила, що в разі отримання офіційного дозволу на в’їзд на окуповану територію, компанія нікого туди не надсилатиме без гарантій безпеки.

Рубан додала, що питання ситуацію зі зв’язком в Донецькій області винесено на переговори контактної групи в Мінську.

Додамо, що зв’язок Vodafone на непідконтрольних територіях Донбасу зник 11 січня 2018 року. Було пошкоджено оптоволоконний кабель. 19 січня було відновлено зв’язок у Луганській області.

Нагадаємо, 22 січня 2018 року у компанії мобільного оператора повідомили, що ситуація залишається без змін. Хоча основний канал зв'язку відновлений, робота мережі не відновилася. Найбільш імовірною причиною відсутності зв'язку в Донецькій області є відсутність електроживлення.