ua en ru

Регулярні війська РФ вторглися в Україну з боку Таганрога, - ЗМІ

Регулярні війська Росії вторглися на територію України з боку Таганрога Ростовської області.

Регулярні війська Росії вторглися на територію України з боку Таганрога Ростовської області. Про це у своєму Facebook написав журналіст телеканалу "Інтер" Роман Бочкала.

"Російські регулярні війська вторглися на територію України з боку Таганрога. Про це повідомляють прикордонники і бійці добровольчих батальйонів, які зараз в тому районі", - написав Бочкала.

За його словами, з боку Росії увійшли 30 танків, легкобронированная техніка і жива сила.

"Вони знаходяться на 8 кілометрів вглиб української території. Контролюють 6 прикордонних сіл. Зокрема, такі як Маркіно, Щербак, Рози Люксембург. Окупанти виставляють блокпости, залишаючи на кожному з 3 танки і 2 БТР, взвод особового складу і просуваються далі", - додав журналіст.

За словами Бочкали, на захоплених територіях російські військові не приховують відзнак.

"Слідом за ними з території Російської Федерації увійшли представники ДНР. Вони просять місцеве населення кілька днів перечекати "неспокійну ситуацію" і обіцяють, що потім "все буде добре, буде своя республіка". Українські військові змушені відступати під натиском артобстерлов, у тому числі з установок "Град". Є втрати серед прикордонників і бійців батальйонів теробороны, а також тяжкопоранені. Наші бійці просять підмогу і важку техніку. Інакше, кажуть, не зможуть утримати Новоазовськ. У разі втрати Новоазовська, дорога на Маріуполь, за їх словами, буде відкрита", - підкреслив журналіст.