ua en ru

Регламентний комітет ВР розгляне питання щодо подання ГПУ про зняття депутатської недоторканності з А.Парубія і Ю.Гримчака 2 червня.

Регламентний комітет Верховної Ради розгляне питання щодо подання Генеральної прокуратури України про зняття депутатської недоторканності з депутатів фракції НУ-НС Андрія Парубія і Юрія Гримчака 2 червня. Про це журналістам повідомив голова регламентного комітету, народний депутат Партії регіонів Володимир Макеєнко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні на засіданні комітету ми розглядали питання щодо надання згоди ВР на притягнення до кримінальної відповідальності 2 депутатів...Це подання надійшло до нас у понеділок, а у вівторок ми направили його до народних депутатів і, згідно зі ст. 219 регламенту, ці депутати мають 5 днів, щоб ознайомитися з ним, тому сьогодні ми прийняли рішення, щоб ці депутати надали письмове пояснення і наступного пленарного тижня у середу комітет повернеться до розгляду цього питання", - сказав В.Макеєнко.

У свою чергу Ю.Гримчак заявив, що надасть комітету письмове пояснення, а також відеоматеріали. А.Парубій також запевнив, що таке пояснення обов'язково надасть. При цьому, за його словами, 10 членів комітету проголосували за перенесення розгляду цього питання на 2 червня.