ua en ru

Регламентний комітет рекомендує Раді зняти недоторканність з нардепа Бакуліна

Регламентний комітет рекомендує Раді зняти недоторканність з нардепа Бакуліна Фото: Євген Бакулін (facebook.com/YevgeniyBakulin)

Раді рекомендують дозволити затримання і арешт Бакуліна

Комітет Верховної Ради України з питань регламенту та організації роботи рекомендує парламенту зняти недоторканність народного депутата від "Опозиційного блоку" Євгена Бакуліна. Відповідне рішення на засіданні комітету прийняли одноголосно, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, за результатами засідання комітету Раді рекомендували дозволити притягти Бакуліна до кримінальної відповідальності, а також дати дозвіл на його затримання і арешт.

Нагадаємо, раніше спікер українського парламенту Андрій Парубій заявив, що Рада може розглянути зняття недоторканності з Бакуліна на цьому тижні.

Бакулін очолював НАК "Нафтогаз України" в 2007 році і в 2010-2014 роках. За даними слідства, він причетний до закупівлі так званих "вишок Бойка", які придбали за завищеними цінами. По даній справі його затримували в 2014 році, проте пізніше Печерський райсуд Києва відпустив Бакуліна під заставу в 10 млн гривень.