ua en ru

Рада може розглянути зняття недоторканності з Бакуліна на цьому тижні

Рада може розглянути зняття недоторканності з Бакуліна на цьому тижні Фото: Євген Бакулін (facebook.com/YevgeniyBakulin)

Парубій розраховує на зняття недоторканності з нардепа Бакуліна

Верховна Рада України може розглянути зняття недоторканності з народного депутата фракції "Опозиційний блок" Євгена Бакуліна вже на цьому тижні. Про це сьогодні на погоджувальній раді повідомив спікер Ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні останній день передбаченого регламентом Верховної Ради України 20-денного терміну для підготовки подання генпрокурора про згоду парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Бакуліна", - зазначив Парубій.

Він також зазначив, що сьогодні має відбутися засідання комітету з цього питання.

"Сподіваюся, що на цьому тижні ми зможемо це питання розглянути. Моя позиція незмінна. Ніхто з народних депутатів не має ховатися за недоторканністю, і якщо народний депутат винен у скоєнні злочину, нехай доводить свою правоту в суді", - додав Парубій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Регламентний комітет Ради сьогодні розгляне подання на Бакуліна, якого в 2014 році затримували за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах у справі про "вишки Бойка".