ua en ru

Регіонали обіцяють уважно поставитися до пропозицій опозиції до закону про вибори нардепів

Депутати з фракції партії регіонів будуть "з увагою" ставитися до пропонованих опозицією змін до законопроекту про вибори народних депутатів України. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив народний депутат України, лідер фракції Партії Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-України.

"Ми з увагою ставитимемося до тих змін, які колеги будуть нам пропонувати по ... цього закону, але я хочу підкреслити, що над цим законопроектом вже багато місяців працюють кращі фахівці в нашій державі ... Міністерство юстиції залучило всіх, хто займається даною темою для того, щоб розробити цей документ і коли людина приходить на погоджувальну раду і каже, що давайте ми все зруйнуємо і створимо щось нове і будемо це нове знову писати, то я не можу з цим погодитися, тому що це просто затягування часу, обман оточуючих ", - заявив Єфремов.

Він зазначив, що є питання в яких ПР готова піти на поступки, але є і ряд тих питань, в яких інтересами поступатися не можна. "Якщо нам говорять, що давайте підемо знову від персонального обрання депутатів і повернемося до чисто пропорційною системою, то я можу сказати, те що говорив ... ще коли розроблялася ця система, що я з невеликою часткою помилки можу сказати список заздалегідь тих депутатів, які буде у Верховній Раді наступного скликання. П'ятеро людей сядуть тут в будівлі, напишуть цей список і він нічим не буде відрізнятися від того, які будуть обрані. Якщо мене хтось спробує переконати, що це правильна система, то на сьогоднішній день в рамкахполітичної культури, яка існує в рамках нашої держави, я з цим погодитися не можу. Тому те, що пропонується сьогодні, це компроміс своєрідний 50 на 50 ", - сказав Єфремов.

Він зазначив, що за пропозиції Партії регіонів у пропонованому більшістю законопроекті "самовисування може бути, незважаючи на те, що були й опоненти з цього питання".

Також Єфремов вважає, що в Україну "необхідно розвивати партійну систему, а не блоки" і наявність в Україну понад 180 політичних партій достатньо для того, щоб у кожного громадянина була можливість висловити свої політичні переваги."Тобто тут демократія не обмежується ні в якому відношенні", - упевнений парламентарій.