ua en ru

Реформи уряду на чолі з Азаровим зазнали краху, - СПУ

Реформи Кабінету міністрів, очолюваного Миколою Азаровим, зазнали краху. Про це заявили учасники мітингу Соціалістичної партії України (СПУ), який відбувся сьогодні під стінами уряду.

Зокрема, було зазначено, що політика діючого уряду призвела до різкого погіршення матеріального становища українців та соціальних стандартів життя. «В усіх регіонах України зростає заборгованість по заробітній платі. Станом на січень 2013 р. держава заборгувала 16 млрд грн соціальних виплат найбільш вразливим верствам населення - дітям війни, чорнобильцям та афганцям. Ініційована урядом Аарова медична реформа зазнала повного краху - значна частина українців не мають можливості отримати навіть елементарну медичну допомогу за місцем проживання. Неухильне зростання цін на житлово-комунальні послуги, газ, основні продукти харчування повністю обезцінюють мізерні доходи громадян», - повідомили в прес-службі СПУ.

«Ми чітко усвідомлюємо, що СПУ як позапарламентська партія повинна кожен день йти до людей, знати та розуміти їхні реальні проблеми і мати політичну волю їх вирішувати. Соціалісти вважають, що проблеми комунальних тарифів, ціни на продукти харчування, заборгованість по зарплатам та соціальним виплатам, відсутність доступної медичної допомоги, критичний стан доріг - ось ті питання, які повинні стояти на порядку денному у державі. Саме ці питання повинні об'єднати усі політичні сили країни», - наголосив голова СПУ Петро Устенко.

На мітингу було прийнято заяву з вимогою відставки уряду та закликом до усіх політичних сил та громади підтримати цю вимогу.