ua en ru

Реформа прокуратури передбачає звільнення до 15 тис. співробітників

Реформа прокуратури передбачає звільнення до 15 тис. співробітників Глава консультативної ради ГПУ Віталій Повх. Фото: "5 канал"

Відповідно до закону України "Про прокуратуру", який вступить в дію 25 квітня 2015 р., мають бути звільнені до 15 тис. працівників прокуратури. Про це в коментарі кореспонденту РБК-Україна повідомив голова консультативної ради ГПУ Віталій Повх.

"Вона (система органів прокуратури, - ред.) має скоротитися, відповідно до закону (закон України "Про прокуратуру", - ред.), до 15 тис. Будуть скорочені працівники прокуратури, слідчі в тому числі... Це люди, які розслідують ті справи. Це фахівець, якого потрібно виростити, який повинен зрозуміти багато речей і юридичних, і практичних", - зазначив Повх.

За словами голови консультативної ради ГПУ, у зв'язку з реформуванням органів прокуратури, буде скорочено близько 10% її працівників. Також він зазначив, що прокуратура не готова до таких змін, адже збільшиться навантаження на кожного окремого слідчого правоохоронного органу.

Нагадаємо, на нещодавній раді реформ було запропоновано введення в дію закону про прокуратуру в 4 етапи.