ua en ru

Замість реформ українська влада посилює "податковий пресинг", - Медведчук

Замість проведення реформ українська влада посилює "податковий пресинг". Такої думки дотримується лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

Зокрема, за його словами, за півтора року єврореформ Україна за рівнем безробіття опустилася до рівня 2000-2001 років.

"Замість того щоб займатися економікою, піднімати виробництво, стимулювати малий і середній бізнес, єврореформатори посилюють податковий прес. Фіскальний гніт, зарегульованість бізнесу, постійні, причому часто протилежно спрямовані, законодавчі зміни ведуть до того, що терплять збитки навіть промислові гіганти, що вже говорити про дрібні підприємства та приватний бізнес. Втім, іншого і не доводиться чекати від команди (включаючи президента і прем'єра) зайняті вирішенням тільки одного питання: де позичити гроші? Якщо Кабмін своїми реформами докорінно знищує малий і середній бізнес, якщо державна політика спрямована на розрив сформованих коопераційних зв'язків, якщо розірвані виробничі ланцюжки, розірвано контракти і втрачені основні ринки збуту, то падіння обсягів виробництва, закриття підприємств, відтік інвестицій стають неминучими. А це, природно, призводить до зростання безробіття, що ми і спостерігаємо останнім часом", - заявив він.

Політик зазначив, що провал соціально-економічної політики "євроінтеграторів" є абсолютно очевидним, а його наслідки Україна буде відчувати довгі роки.

"Мільйони вчора ще благополучних сімей опинилися на межі бідності. Десятки тисяч висококласних фахівців стали трудовими мігрантами або назавжди виїхали з країни. Така політика не тільки веде до "витоку мізків", безповоротної втрати наукового потенціалу країни, але і робить практично нездійсненним завдання по виведенню України з кризи", - резюмував Медведчук.