ua en ru

Після референдуму за Brexit близько 3500 британців отримали паспорти Бельгії

Після референдуму за Brexit близько 3500 британців отримали паспорти Бельгії Ілюстративне фото (pixabay.com)

Британці отримують бельгійське громадянство, щоб зберегти роботу

Після проведення референдуму про вихід Великобританії з Європейського союзу (Brexit) близько 3500 британців отримали бельгійське громадянство. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на бельгійський RTBF.

За даними бельгійського Міністерства внутрішніх справ в період між референдумом по Brexit, який пройшов у червні 2016 р., і 31 травня 2019 р. паспорта Бельгії отримали не менш 3454 британців.

Найбільше зростання активності на отримання бельгійського громадянства серед британців сталося наприкінці 2018 року. Це пов'язують з наближенням Brexit, який спочатку планувався на 29 березня. У квітні ЄС надав Британії відстрочку, призначивши нову дату за Brexit на 31 жовтня. До цього моменту очікується, що понад 4000 британців отримають бельгійський паспорт.

Також, наголошується, що велика кількість британців-співробітників європейських інституцій отримали бельгійське громадянство, щоб зберегти свою роботу. Згідно зі статутом європейських установ, їх працівниками можуть бути лише громадяни однієї з країн-членів ЄС.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що у Великобританії планують ввести поправку Магнітського" після Brexit. За словами глава британського МЗС, це дозволить підвищити відповідальність за порушення прав людини по всьому світу.

Також, прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон збирається створити фонд, який буде допомагати підприємствам, що постраждали після виходу країни з ЄС.