ua en ru

Мова про створення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі поки не ведеться, - Пєсков

Мова про створення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі поки не ведеться, - Пєсков Фото: Дмитро Пєсков

Створення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі обговорювалося на зустрічі "нормандської четвірки"

Мова про створення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі поки не ведеться, оскільки на даний момент не відомо де вона може розміститися. Про це заявив прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков, повідомляє "РИА Новости".

Як наголошується, в ході зустрічі "нормандської четвірки" в Берліні минулого тижня обговорювалася ідея розміщення на Донбасі збройної місії ОБСЄ. Президент РФ Володимир Путін відреагував згодою на ідею про поліцейську місію ОБСЄ, озброєну табельною зброєю.

"Я хочу підкреслити, що мова йшла виключно про табельну зброю. То, скажімо так, на таку евентуальну ідею про таку місію президент Путін відреагував потенційною згодою. Але справа в тому, що це саме евентуальні розмови. Поки що немає місії, немає розуміння в ОБСЄ, як цю місію можна сформувати, де її розміщувати і так далі. Про це взагалі розмови не велися і не могли вестися, тому що це дуже предметна розмова, яка залежить від безлічі обставин", - заявив Пєсков.

Він також додав, що всі учасники зустрічі "нормандської четвірки" погодилися на створення подібної місії ОБСЄ за необхідності.

"Поки ніхто не говорить взагалі, де така місія могла б розміщуватися, вона поки не існує", - заявив він.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що поліцейська місія ОБСЄ повинна бути на кордоні України з РФ.