ua en ru

Реалізація програми приватизації на 2011-2014 рр зменшить частку держсектору в економіці до 25-30% ВВП, - проект программи

Реалізація проекту програми приватизації на 2011-2014 рр. дозволить зменшити частку державного сектору в економіці до 25-30 відсотків ВВП. Це передбачено проектом Програми приватизації на 2011-2014 рр, який є в розпорядженні РБК-Україна.
"Виконання Програми дасть змогу: завершити широкомасштабний процес трансформації відносин власності та оптимізувати державний сектор; створити умови для приватизації об'єктів, подальше перебування яких у державній власності є економічно недоцільним; сприяти забезпеченню економічного зростання; зменшити частку державного сектору в економіці до 25-30 відсотків внутрішнього валового продукту. У державному секторі буде сформовано виробничий комплекс, який спроможний забезпечити ефективне виконання державою своїх функцій; залучити великі обсяги приватного капіталу, в тому числі іноземного, створити потужні вертикально інтегровані структури, конкурентоспроможні на світовому ринку, провести модернізацію виробництва, впровадити новітні технології, створити нові види продукції, впровадити сучасний менеджмент", - зазначаеться в документі.
На думку авторів проекті документу реалізація програми приватизації дозволить створити базу для розвитку суб'єктів малого і середнього підприємництва та адаптації його до ринкових умов, зменшити навантаження на державу з управління державним сектором, що забезпечить підвищення ефективності управління.