ua en ru

Розпалюють ненависть: Facebook видалив передвиборну рекламу Трампа

Розпалюють ненависть: Facebook видалив передвиборну рекламу Трампа Фото: соцмережі (pixabay.com)

Повідомлення містили перевернутий червоний трикутник, яким нацисти позначали політв'язнів у концтаборах

Соціальна мережа Facebook видалила низку публікацій, розміщених в акаунтах президента США Дональда Трампа, його передвиборної кампанії і віце-президента США Майка Пенса. Загалом видалено 88 повідомлень.

Про це повідомляє телеканал NBC News.

Видалені рекламні повідомлення стосувалися ліворадикального руху "Антифа", представники якого автори позначили перевернутим червоним трикутником. У штабі Трампа пояснили, що цей символи широко використовується членами руху.

Зазначається, що символ у вигляді перевернутого червоного трикутника під час Другої світової війни нацисти використовували для позначення політв'язнів у концентраційних таборах.

Як заявили в Facebook, інформація порушувала політику компанії по боротьбі з організованим розпалюванням ненависті.

"Наша політика забороняє використання символу забороненої групи ненависті для ідентифікації політичних в'язнів без контексту, засуджує чи який обговорює символ", - написав представник Facebook.

Нагадаємо, 31 травня американський президент Дональд Трамп заявив, що ультралівий рух "Антифа", буде визнано терористичною організацією у США, як це планували зробити ще у 2019 році.

Зазначимо, що у 2018 році навколо Facebook виник скандал через витік даних. Тоді стало відомо, що компанія з аналізу даних Cambridge Analytica незаконно отримала доступ до 87 млн користувачів Facebook і передавала їх третім особам.

Підозрювали, що передвиборний штаб нинішнього президента США Дональда Трампа використав ці дані для політичної реклами.

У зв'язку з цим голові Facebook Марку Цукербергу довелося давати роз'яснення на слуханнях в Конгресі США. Він визнав помилки на тлі скандалу про використання особистих даних. Незабаром Facebook закрив доступ до будь-яких послуг для компанії Cambridge Analytica.

Наприкінці липня 2019 року компанія Facebook була оштрафована Федеральною торговою комісією на 5 мільярдів доларів.