ua en ru

Розвинуті країни зацікавлені в отриманні німецьких технологій для інвестицій в свою інфраструктуру, - аналітик

Розвинуті країни, насамперед Китай, Росія, Бразилія і Індія, які інвестують в інфраструктуру мільярди доларів, зацікавлені і в отриманні німецьких технологій. Таку думку висловив представник Німецької торгової палати в Пекіні Флоріан Кесслер, пише РБК daily.

«Здійснення поставлених Китаєм перед собою амбітних завдань без іноземних ноу-хау і технологій неможливо», - вважає Ф.Кесслер. На думку експерта, німецькі концерни пропонують саме той список товарів, в яких для здійснення своїх планів має потребу КНР. Великі вигоди це обіцяє, зокрема, таким компаніям, як Siemens, Daimler, Adidas і Bayer. «Чи йде мова про розвиток інфраструктури або про екологічно чисті технології енергозабезпечення - у Bayer завжди знайдуться відповідні рішення», - упевнений глава китайського підрозділу цього концерну Міхаель Кеніг.

Згідно офіційній статистиці КНР, країна має за підсумками лютого не профіцит, а дефіцит торгового балансу у розмірі 7,3 млрд дол. І в майбутньому подібні виключення можуть стати правилом. У планах на нову п'ятирічку керівництво Китаю перемкнулося з орієнтованого на експорт народного господарства на цілеспрямований розвиток внутрішньої економіки. Протягом наступних п'яти років імпорт КНР повинен зрости з 1,4 трлн до 2,7 трлн дол. Тим самим влада сподівається задовольнити прагнення населення до зростання добробуту і запобігти наростанню протестних настроїв.

Продукція Німеччини має зараз попит і в інших розвинутих країнах. Промислове устаткування і електротехнічні вироби знаходяться тут серед найбільш затребуваних категорій імпортних товарів. За даними за грудень 2010 р., обсяг німецького експорту до Китаю і Гонконгу вперше перевищив розміри постачань в США. Так буде і надалі, прогнозує економіст банку Unicredit Андреас Реєс. «Вже в 2015 р. вони стануть для Німеччини найважливішим ринком збуту», - відзначив експерт. До цих пір по цьому показнику лідирувала Франція.