ua en ru

Розвиток відновлювальної енергетики сприяє підвищенню енергоефективності в енергетиці та промисловості, - експерт

Розвиток відновлювальної енергетики сприяє підвищенню енергоефективності в енергетиці і промисловості, що може стати стимулом для розвитку економіки країни в цілому, про це заявив директор АББ в Україні Дмитро Жданов.

"В останні роки галузь відновлюваної енергетики Україні розвивається дуже високими темпами, але в ній все ще залишаються значні можливості для нових проектів. І питання не тільки в збільшенні частки "чистої" енергії. З досвіду країн Євросоюзу і Китаю видно, що розвиток відновлюваної енергетики безпосередньо пов'язане з розвитком електромереж і стимулює заходи щодо підвищення енергоефективності в енергетиці та промисловості. А це вже не просто зміни в балансі енергогенерації, а дуже сильні стимули для розвитку економіки країни в цілому", - вважає Жданов.

Відзначимо, що, за словами директора "Вінд Пауер" (ДТЕК) Германа Айнбіндера, на сьогодні портфель проектів ДТЕК включає два вітропарку на узбережжі Азовського моря: "ДТЕК Приазовський" (Запорізька область) - сукупною потужністю 500 МВт, і "ДТЕК Мангуш" ( Донецька область) - 700 МВт. Ботієвська ВЕС, потужністю 200 МВт, - пілотний проект компанії, першу чергу якого планується запустити вже в поточному році.

Раніше повідомлялося, що, на думку депутата парламенту Німеччини Ханс-Джозефа Фелла, Україна, завдяки інтенсивному розвитку відновлювальної енергетики, може значно підвищити темпи розвитку власної економіки, посилити енергонезалежність від зовнішніх постачальників традиційних енергоресурсів, а також знизити шкідливий вплив на навколишнє середовище і клімат.