ua en ru

Розвідслужби США допитали трьох вдів У.бен Ладена

Розвідслужби США допитали трьох вдів убитого лідера "Аль-Кайєди" Усами бен Ладена. Як передає РБК з посиланням на агентство Associated Press, це стало можливим після довгого протистояння з владою Пакистану, що заарештувала жінок після операції зі знищення "терориста номер 1". Метою допиту було отримання більшої інформації про повсякденне життя в притулку У.бен Ладена, повідомив представник Пентагону полковник Дейв Лепан. В той же час статева сегрегація в ісламській традиції в цьому випадку може означати те, що вдови міжнародного терориста не зможуть надати ніякої корисної інформації, оскільки, ймовірно, вони не допускалися на зустрічі і обговорення операцій "Аль-Кайєди".
Представники Білого дому і Пентагону повідомили, що деталі допитів вдів не будуть розголошені. За їхніми словами, основним завданням Пентагону зараз є забезпечення безпеки десантників, що брали участь по захопленню притулку У.бен Ладена, а також їхніх сімей.
Нагадаємо, У.бен Ладен був убитий 2 травня 2011 р. в маєтку в пакистанському м. Абботтабад в 50 км. від м. Ісламабад. "Терорист номер один" був знищений в результаті наземної операції за підтримки з повітря: після перестрілки ідейного натхненника "Аль-Кайєди" вбили пострілом в голову. Як повідомив Президент США Барак Обама, тижнем раніше американські спецслужби отримали інформацію про місцезнаходження міжнародного терориста. Влада Пакистану сприяла американцям в проведенні операції. Особа У.бен Ладена встановлена спецназом США на вигляд, крім того, попередні результати ДНК-експертизи також підтвердили, що убитий саме глава "Аль-Кайєди".