ua en ru

Розвідка прогнозує до 2018 нарощування військ РФ біля кордонів України до 70 тисяч

Розвідка прогнозує до 2018 нарощування військ РФ біля кордонів України до 70 тисяч Фото: Скібіцький повідомив про нарощування угруповання російських військових

На території України зосереджені два армійських корпуси РФ чисельністю 35 тис. осіб

Українська розвідка очікує зосередження понад 70 тис. російських військових біля кордонів України до 2018 року. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив заступник директора департаменту Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький.

Зараз у складі самопроголошених "Донецької Народної Республіки" та "Луганської Народної Республіки" знаходиться 7 тис. кадрових військовослужбовців РФ.


"На сьогоднішній день біля кордонів нашої держави розгортається три нових дивізії. На території нашої держави - Луганська область, Донецька, там, де окуповані райони, зосереджені два армійських корпуси РФ, це 35 тис. чоловік. Це 7 тис. кадрових військовослужбовців РФ, які перебувають на нашій території", - зазначив Скібіцький.

За його словами, угрупування біля кордону України буде нарощуватися і, за розрахунками Головного управління розвідки, до 2018 року цей контингент буде налічувати близько 70 тис. чоловік.

Нагадаємо, раніше розвідка повідомила про прибуття на Донбас десантників з Костроми.