ua en ru

Розвідка заявляє про зростання рівня дезертирства серед російських військових на Донбасі

Розвідка заявляє про зростання рівня дезертирства серед російських військових на Донбасі Фото: розвідка заявляє про зростання рівня дезертирства серед російських військових на Донбасі

У військовослужбовців РФ немає мотивації до подальшої участі в бойових дій

За повідомленням прес-центру штабу антитерористичної операції (АТО) на окупованих територіях Донецької та Луганської областей збільшується кількість військовослужбовців Російської Федерації, які хочуть залишити військову службу. Про це йдеться в повідомленні на сайті Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Особовий склад частин і з'єднань 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ масово дезертирує у зв'язку з відсутністю мотивації до подальшої участі в бойових діях.


Так, 30 квітня в Дебальцеве передові позиції і зброю самовільно покинули троє військовослужбовців РФ.

2-3 травня самовільно залишили свої підрозділи і вирушили в бік російсько-українського кордону 12 військовослужбовців з мотострілецького полку в Макіївці, 17 - з окремої мотострілецької бригади в Донецьку, 21 - з окремої мотострілецької бригади в Горлівці. Генерал-майором збройних сил РФ був оголошений план перехоплення .

1-3 травня ще 17 російських військових штурмового мотострілецького полку морської піхоти заявили про свій намір звільнитися з військової служби в Новоазовську.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що п'яні бойовики провокували сили АТО, порушуючи режим тиші.