ua en ru

Розвідка: ВВС Росії відпрацювали нанесення ударів по наземним цілям країн НАТО

Розвідка: ВВС Росії відпрацювали нанесення ударів по наземним цілям країн НАТО Фото: повітряно-комічні сили ЗС РФ

Російські винищувачі провели навчання в повітряному просторі Чорного моря

Українська розвідка назвала черговою провокацією військові навчання ВКС РФ у повітряному просторі Чорного моря. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"28 квітня у повітряному просторі Чорного моря Повітряно-комічними силами ЗС РФ відпрацьовані окремі елементи повітряної розвідувально-ударного операції проти країн НАТО", - йдеться в повідомленні.


За даними розвідки, в ході навчань літак-розвідник Іл-20 виконав розвідувальний політ з метою викриття та підтвердження об'єктів державної і військової інфраструктури Румунії, Болгарії і Туреччини. Також відстеження діяльності Іл-20 у зонах своєї відповідальності здійснювали два літака Міг-21 ВПС Румунії і два Міг-29 Військово-повітряних сил Болгарії.

Крім того, два бомбардувальника Ту-22М3 командування дальньої авіації здійснили польоти з аеродрому "Енгельс" і відпрацювали питання виходу в райони оперативного призначення, виявлення та нанесення умовних ракетно-бомбових ударів по наземним та надводним цілям на території Румунії, Болгарії та Туреччини (протока Босфор).

Нагадаємо, 25 квітня українська разведка повідомила про зрив навчань Чорноморського флоту Російської Федерації в окупованому Криму з-за технічних проблем.