ua en ru

Розвідка повідомила про факти "звільнення" бойовиків ДНР/ЛНР

Розвідка повідомила про факти "звільнення" бойовиків ДНР/ЛНР Фото: бойовики на Донбасі

Командири бойовиків з метою мотивації роздають "офіцерські звання"

На територіях, підконтрольним самопроголошеним Донецькій та Луганській "народним республікам", зазначаються факти "звільнення" місцевих бойовиків з воєнізованих формувань. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління розвідки при Міноборони України.

Повідомляється, що бойовики розривають контракти із Збройними силами РФ у зв'язку з різким зниженням рівня грошового забезпечення контрактників з числа місцевого населення.

"Шестеро військовослужбовців взводу снайперів 7 окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2 АК відмовилися відбувати на збори. Після бесіди з заступником командира по роботі з особовим складом військовослужбовці написали рапорти на звільнення. В одному з підрозділів 2 окремої мотострілкової бригади (Луганськ) 2 АК подали рапорти на звільнення 14 з 22 штатних механіків-водіїв БМП", - йдеться в повідомленні.

Також розвідка повідомила, що з метою мотивації особового складу російських окупаційних військ на посади командирів рот і взводів з'єднань і частин призначаються "військовослужбовці" рядового складу з присвоєнням їм "офіцерських звань".

Нагадаємо, раніше в АПУ повідомили про зіткнення між військовими РФ і бойовиками в Донецьку.